Club Hípic EQUUS EMPORDÀ
Club Hípic EQUUS EMPORDÀ

ENS PREPAREM PER LA COMPETICIÓ...

Amb nosaltres podràs preparar-te pels exàmens de Galops de la federació i per a participar en competicions de doma clàssica, salt d'obstacles i per als més petits els poni-games. Cada any el nostre club organitza un o dos concursos socials.

La competició requereix un esforç extra de disciplina, hores de pràctica i bon estat mental per tal de superar l'estrès que pot causar en algunes persones. Competir ens aportarà una meta clara on volem arribar en la nostra equitació i automàticament ens ajudarà a entendre millor la tècnica i millorar-la per tal de superar-nos cada dia.

 Tot i això, sempre hem de recordar que venim a divertir-nos!!!!

DOMA CLÀSSICA

La Doma té per objecte el desenvolupament del cavall mitjançant l'entrenament racional, metòdic i equilibrat de forma que es vagi fent un atleta a disposició del seu genet. Com a conseqüència el cavall es torna tranquil, elàstic, àgil i flexible, però també confiat, atent i decidit, amb el que contribueix un perfecte conjunt amb el seu genet. Les proves de Doma consisteixen en la realització de diferents exercicis, anomenats Reprises, sobre el quadrilong que són valorats per diferents jutges.  

Aquestes qualitats es manifesten per la franquesa i regularitat en els aires, l’harmonia, lleugeresa i facilitat de moviments, la impulsió i equilibri, i la submissió a l'embocadura sense tensió ni resistència. El cavall dona així la impressió de transportar-se per si mateix.

SALT D'OBSTACLES

Les proves de Salt d'Obstacles consisteixen en la superació a cavall d'un conjunt d'obstacles format per barres, i determinats per un recorregut fixat, sense cometre cap falta. Les penalitzacions poden produir-se per el derrib dels obstàcles, per la negativa del cavall a sobrepassar-los o l'excés de temps concedit en realitzar el recorregut. Les proves es disputen seguint uns barems que comporten diverses dificultats i grups que es diferencien per altures que oscil·len entre 0.80 y 1,60 m.   
 
 
Una prova de salt és aquella en la que es jutja al conjunt genet-cavall sota diverses condicions. És una prova destinada a demostrar en el cavall la seva franquesa, la seva potència, la seva velocitat, la seva destresa i el seu respecte a l'obstacle, i en el genet, la qualitat de la seva equitació. 
 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© www.equusemporda.com

Llamar

E-mail

Cómo llegar